Resväskor

Alla har vi någon gång varit på jakt efter den ultimata resväskan. Den som vi hoppas ska kunna innehålla alla dessa livsnödvändiga ting vi måste ha med oss på resan. Men det är näst intill omöjligt att hitta den utan en ordentlig guide bland väskdjungeln. Alla resebolag har sina restriktioner vad gäller resväskor. Hur mycket de får väga och hur stora de får vara. En economy-biljett med SAS tillåter resenären ett bagage som väger 23 kilo, och detsamma gäller Brittish Airways. Ryanair har lite striktare regler, där man max får ta med sig 20 kilo – men då får betala för sitt bagage.

Man kan välja bland hårda och mjuka resväskor. De hårda resväskorna brukar oftast vara de mest använda, då de skyddar ägarens föremål bättre. Men även de mjuka resväskorna, den så kallade ”bagen”, har blivit mer populär den senaste tiden. Detta beroende på att den oftast tillverkas i läder eller plastimitation, vilket gör att den formar sig kring dina föremål och ger dig mer utrymme. Den är också bra eftersom det oftast finns en rem eller två fastsatt, vilket gör att man kan bära den på ryggen. Detta gör att packningen blir lättare att bära, då du fördelar den på hela ryggen istället för bara på en arm.

Det finns även de hårda resväskor med hjul och en utdragbar arm, så att man kan rulla sin resväska efter sig. Detta tar bort nästan hela tyngden från bäraren, samt ger personen en behaglig bärarposition.

 

Rekommenderade resväskor

Roller Kitmonster Duffelbag 120, Svart

 Resväskor
829.00 SEK

Roller Kitmonster 120 är en mycket mångsidig duffelbag tillverkad i kraftigt nylontyg vars och är försedd med ett flertal olika handtag och öglor som gör att den kan transporteras som en trunk, axelväska eller som en ryggsäck. Tack vare sin stora lastvolym är den din utmärkta följeslagare på de långa resorna, eller när du behöver riktigt mycket packning. Skillnaden jämfört med den klassiska Kitmonster 120 är att den här väskan utrustats med stabila hjul samt ett utdragbart handtag för smidig trasport. Såväl ryggsäcksremmarna som axelrem är vadderade och kan enkelt plockas bort från väskan när de inte används. Kompressionsremmar minimera volymen på väskan om det behövs, och handtag i vardera ända gör den lätt att transportera. Väskan har en slitstark bas och en kraftig dragkedja samt har också en rad interna förvaringsfickor.

Crossover Backpack

 Resväskor
999.00 SEK

Om man korsar en sjösäck och en ryggsäck så får man vår Crossover Backpack. Även den oerhört mångsidig. Du har torr packning vid paddling, under jakt, och ?just name it. Många av våra kunder har berättat att den blivit ryggan som får följa med på det mesta, till fisket i Nordnorge, till rundresan i Thailand och inte minst det vanliga friluftslivet. -VOLYM 40 LITER -VATTENTÄT -ERGONOMISKT BÄRSYSTEM© -VATTENTÄT FICKA, DRY VAULT -MATERIAL TARPAULIN

American Tourister Colora II - 63cm - Duffle bag med hjul

 Resväskor
899.00 SEK

American Tourister Colora II 63cm&nbsp,- DuffleNyhet! F&auml,rgglad Dufflebag fr&aring,n American Tourister. Nya modellen&auml,r 1 kg l&auml,ttare&auml,n f&ouml,reg&aring,ngaren och utrustad med TSA-l&aring,s. Egenskaper: 1 kg l&auml,ttare p&aring, alla storlekar Fullt utrustad med TSA&amp, expanderbart utrymme M&aring,nga olika f&auml,rger T&aring,ligt tyg Stort v&auml,rde f&ouml,r pengarna M&aring,tt: 63.0 x 32.5 x 32.0 cm Volym: 62,0 L Vikt: 2.15 kg

Roller Kitmonster 120, Röd Duffelbag

 Resväskor
829.00 SEK

Roller Kitmonster 120 är en mycket mångsidig duffelbag tillverkad i kraftigt nylontyg vars och är försedd med ett flertal olika handtag och öglor som gör att den kan transporteras som en trunk, axelväska eller som en ryggsäck. Tack vare sin stora lastvolym är den din utmärkta följeslagare på de långa resorna, eller när du behöver riktigt mycket packning. Skillnaden jämfört med den klassiska Kitmonster 120 är att den här väskan utrustats med stabila hjul samt ett utdragbart handtag för smidig trasport. Såväl ryggsäcksremmarna som axelrem är vadderade och kan enkelt plockas bort från väskan när de inte används. Kompressionsremmar minimera volymen på väskan om det behövs, och handtag i vardera ända gör den lätt att transportera. Väskan har en slitstark bas och en kraftig dragkedja samt har också en rad interna förvaringsfickor. - Volym: 120l - Vikt: 3,5kg - Mått: 68x45x32cm - Tyg: 500D Heavy Duty Nylon

Sammies Hård Resväska Sweets

 Resväskor
899.00 SEK

- Hardcase resväska som är försedda med ett robust hjulsystem och intern organisatör. - Stora, greppvänliga detaljer i mjukt gummi - Mått: 32x54x25cm - Volym: 29l - Vikt: 1,9kg My first Samsonite föddes ur barnens önskningar: levande färger, fantasifulla motiv och med mängder av lekfulla inslag. Barnväskor har tidigare tenderat att vara prisvärda, men har också varit mycket billig och enkla i konstruktion och material. Dagens föräldrar letar mer och mer efter säkra, kvalitativa artiklar för sina barn. Å andra sidan älskar barn att härma sina föräldrar och vill gärna ha roliga versioner av sina föräldrars produkter. My first Samsonite riktar sig främst till barn i 2-6 års åldern. Dessutom är väskorna lätta och enkla att bära för barnen.

Roller Kitmonster 65, Svart

 Resväskor
699.00 SEK

Roller Kitmonster 65 är en mycket mångsidig duffelbag tillverkad i kraftigt nylontyg vars och är försedd med ett flertal olika handtag och öglor som gör att den kan transporteras som en trunk, axelväska eller som en ryggsäck. Skillnaden jämfört med den klassiska Kitmonster 65 är att den här väskan utrustats med stabila hjul samt ett utdragbart handtag för smidig trasport. Såväl ryggsäcksremmarna som axelrem är vadderade och kan enkelt plockas bort från väskan när de inte används. Kompressionsremmar minimera volymen på väskan om det behövs, och handtag i vardera ända gör den lätt att transportera. Väskan har en slitstark bas och en kraftig dragkedja samt har också en rad interna förvaringsfickor.

 


Det är väldigt viktigt att man väljer en väska som är anpassad till den resa man ska göra. Bäst är att man väljer ett av de mer kända märkena inom nischen, de vet oftast mer om vad resenären behöver. Skall man bara på charter och behöver en vanlig väska så finns det mängder att välja på, men om man ska ut på något mer speciellt som exempelvis fjällvandring så gäller det att ha en ryggsäck som belastar din rygg på rätt sätt och inte anstränger dina muskler. Ska man på solsemester är det bra att packa ner någon lätt strandbag som tål vattenstänk och sand.

Oavsett vilken resa man ska göra, så är det värt att ta sig tiden att leta efter den rätta väskan. Var inte orolig att fråga kunnig personal om tips, eftersom de oftast vet mer än dig. En ordentlig väska kan hålla i år, och det sista man vill när man är ute och reser är att väskan ska gå sönder under transporten. Den perfekta väskan uppfyller sitt syfte, och håller för de mest ansträngande uppdrag. Så tillåt dig själv att låta det kosta lite mer, för när det kommer till resväskor så betalar man för kvalitet. Och jag lovar dig, att den kommer betala dig åter vid varje resa du gör.
 
 
Sök efter resväskor
Köp din ryggsäck här!